Magic Volei i Athletic Torre-roja pujen

Repassem els resultats del cap de setmana dels primers equips masculins i femenins de les entitats esportives de Viladecans.

softbol

• Lliga Nacional de Softbol (SSL)

Cambre, 2 – CB Viladecans, 6 / Cambre, 0 – CB Viladecans, 6. Les viladecanenques s'han endut la sèrie completa davant l'equip que els segueix a la classificació i consoliden la seva cinquena posició, mantenint-se a un sol triomf de distància dels llocs de’ play off’ pel títol. Viladecans va arrencar molt fort al primer partit i va aprofitar els errors del seu rival per anotar tres carreres a la primera entrada. A partir d’aquí, va saber aguantar el tipus i rematar en el tram final amb una cursa en la sisena entrada i dues més en la setena per aconseguir un resultat clar que l'equip local només va maquillar a l'últim momento. A continuació, el segon duel va arrencar més igualat però Viladecans va saber contemporitzar bé i va clavar una estocada definitiva en la quarta entrada: quatre hits el van portar a aconseguir sis carreres i a deixar el partit vist per a sentència davant la seva solidesa defensiva. Una injecció de moral per encarar les tres jornades de la fase regular que resten.

BÉISBOL

• Lliga Nacional de Beisbol (SBL)

Astros, 5 – CB Viladecans, 0 / Astros, 6 – CB Viladecans, 7. Els gualdinegres assalten València i igualen la sèrie davant un rival que fins ara només havia perdut un partit tota la temporada. L'equip es va trobar ja d'inici el primer matx coll amunt, amb dues curses en contra en la primera entrada. Tot i així no va abaixar los braços, van desplegar un bon joc i van intentar neutralitzar el desavantatge. Fins que ja al tram final, en la vuitena entrada, els valencians van posar la cirereta amb tres noves carreres que van fer impossible el somni. Però aquest beisbol Viladecans té una gran resiliència. Tot i que el segon duel va arrencar idèntic al primer, amb dues curses en contra molt aviat, aquesta vegada l'equip va reaccionar ràpid i ja a la segona entrada va capgirar el marcador amb poder. Davant d'un rival descol·locat, els viladecanencs es van anotar la barbaritat de sis carreres. A partir de aquí, van anar amb precaució, i fins i tot van sumar una altra carrera a la setena entrada. Astros, a la desesperada, va posar la diferència al mínim en la vuitena entrada, però els viladecanencs no li van donar opció a més i el partit va acabar amb un brillant triomf visitant. Viladecans es manté així a la quarta plaça a la classificació, amb un bon balanç de deu triomfs per quatre derrotes.

BÀSQUET

• Primera Catalana masculina

AD Torreforta, 73 – CB Viladecans, 76. El Bàsquet Viladecans s’ha acomiadat de la Primera Catalana amb una victòria d’aquelles que l’equip hauria necessitat molt abans per no haver descendit. I és que dels disset partits anteriors només es van guanyar dos. Davant un altre conjunt que també ha perdut la categoria, el conjunt de Germán Simón es va endur el gat a l’aigua. Els viladecanencs van dominar des d’un bon inici i van arribar a tenir setze punts d’avantatge a la meitat del segon quart, però la renda es va anar perdent i el darrer quart va estar el marcador molt igualat. Oriol Rosa va ser l’autor de les dues cistelles que ens els darrers instants van decantar el partit i, de camí, va igualar la seva segona millor anotació al campionat (27 punts). Rosa ha estat precisament el màxim anotador de l’equip aquesta temporada, amb 13 punts de mitjana per partit, precisament els mateixos que tenia Andreu Sesé abans de marxar pel Nadal i a qui l’equip ha trobat a faltar en el tram decisiu del campionat.

• Tercera Catalana femenina

CB Viladecans, 46 – CB Roquetes, 47. Una estona abans d’arrencar el seu darrer partit de lliga, les viladecanenques coneixien que havien salvat la categoria per la derrota del Bàsquet Òdena i el que podia ser un partit dramàtic obligades a guanyar es convertia en un tràmit. Tot i això, l’equip van arrencar amb força davant el cuer, amb un primer quart immaculat (16-4). En el segon assalt, l’equip va errar més en defensa i el rival es va posar a només un punt. Llavors, va tirar de triples per obrir de nou distàncies (31-23, m. 28), però quan van deixar d’entrar el marcador va tornar a posar-se en un puny. A un minut del final les viladecanenques anaven quatre amunt, però les visitants van remuntar per vèncer. Per sort, el resultat ja no era important. Així, l’equip s’ha salvat tot i sumar només una victòria en tots tretze partits de la segona volta. A la fi, el campionat ha acabat i es pot passar pàgina. Fins a dinou jugadores amb portat la samarreta verda aquesta temporada; i la més decisiva ha estat Carla Vázquez, amb nou punts de mitjana per partit.

• Tercera Catalana masculina

CB Roquetes, 67 – Vilabàsquet, 62. Derrota intranscendent per tancar un campionat de lliga molt transcendent, en el qual l’equip ha recuperat en només un any la categoria perduda la temporada passada. El partit va arrencar ben bonic, amb dos equips molt ofensius i els blaus - impulsats per Piquer i Villarejo- prenent un petit avantatge en el marcador que van mantenir fins al principi del darrer quart. Davant l’empenta local, l’equip va tenir més dificultats per anotar i Thiam es va quedar massa sol tirant-se a l’equip a l’esquena en atac. L’equip no va poder dir adeu a la campanya amb una victòria, però el més important ja estava fet: la Segona Catalana espera després de l’estiu.  Marc Pérez ha tancat la temporada com a màxima anotador de l’equip (268 punts, onze de mitjana per partit), tot i que el líder en triples ha estat Pablo Calbo (amb 39). Però el més destacat dels blaus ha estat el joc de conjunt, una maquinària ben engreixada que pot seguir tenint molt a dir la temporada vinent.

futbol

AE Prat, 1 - UD Viladecans, 2. Pas de gegant dels homes de Triguero en el seu objectiu d'aconseguir arribar a classificar-se per a la Superlliga. En la cita d'aquest dissabte, els visitants van haver de sofrir de valent per arrencar tres punts del Sagnier davant el sempre competitiu Prat, però finalment la victòria es va anar per als blanc-i-vermells. El Vila ja va avisar molt aviat amb una ocasió d'Akram, encara que els de casa també es van afanyar a fer de les seves, encara que abans del descans cap dels dos equips va aconseguir marcar gol. Ja en el segon temps, el Prat es va avançar, encara que aquesta circumstància li va donar ales als de Viladecans, que en el 73 va empatar amb cop de cap de Gallardo. I ja quan l'empat se signava, Akram va rematar amb tota l'ànima per a posar el 1-2 que col·loca a l'equip cinquè a la taula.

Pallejà, 3 - Sector Montserratina, 4. El partit d'aquesta setmana del Sector és digne d'un guió de Hitchcook, ja que va mantenir la intriga fins a l'últim segon per finalment acabar de manera plàcida per a ells. De fet, per a plàcida la primera meitat, en la qual només va haver-hi un gol, el de David en el minut 7. Després del descans, el Pallejà va empatar en el 52, però la bogeria va començar mitja hora més tard. En 10 minuts es van veure cinc gols, en un partit gairebé més de tennis que de futbol. El Pallejà va remuntar, el Sector va empatar de penal, en el 89 els locals es van tornar a posar per davant i un segon més tard va arribar el 3-3. Tothom es pensava que la cita anava a acabar en empat fins que Nil Cárdenas va emmudir al camp col·locant el 3-4 en el 94 perquè el Sector continuï somiant amb el lideratge i l'ascens.

• Quarta catalana masculina

Rayo Viladecans, 3 - UD Viladecans C, 0. Després de sis derrotes consecutives, el Rayo es va rescabalar dels mals resultats i va golejar als seus veïns en el derbi local d'aquesta setmana. El killer Alejandro Heredia va obrir el marcador prop de la mitja hora, resultat amb el qual van marxar al descans. En la segona meitat, Cristian i Samuel encara van ampliar més la renda fins que, a deu minuts per al xiulet final, Aitor va posar el quart i definitiu per als seus. Així acaben una temporada amb més llums que ombres, establerts en l'onzena posició.

fútbol sala

• Segona Catalana masculina

Athletic Torre-roja, 9 - Bar l'estadi Sant Boi, 1. No hi ha millor manera que confirmar-se com a equip de primera que amb una golejada d'escàndol per regalar-la a l'afició. L'empat del Tiburón els va donar ales i ells no van dubtar a apostar tot per a fer un recital en atac. De fet, els locals es van anar al descans 4-0. En el segon temps van doblar la renda amb un 8-0, fins que va arribar el gol de l'honor dels visitants. Un gran premi per a un equip que ha fet una temporada brutal i que els deixa segons en la classificació.

voleibol

• Quarta Catalana Femenina

Màgic Volei, 3 – CV Cerdanyola 0 (25-9, 25-16, 25-12). L'equip aconsegueix l'ascens a Tercera en assegurar-se la segona plaça a la fase d'ascens. El Màgic no ha patit gaire davant un rival inferior i, a més, s'ha estalviat haver de patir a l'última jornada, ja que la derrota del Lleida li permet celebrar ja el seu objectiu. El partit va tenir poca història: el conjunt viladecanenc venia de viure dues derrotes molt ajustades al cinquè set i no estava disposat a jugar més amb foc: va sortir concentrat, a totes. Tot i que el seu rival encara tenia opcions d'ascens, el duel va ser gairebé un monòleg des del primer moment. L'equip no va deixar entrar el Cerdanyola al primer set (25-9) i va taller qualsevol possibilitat de reacció al segon (25-16). Amb el matx coll avall, l'equip no va posar el fre i va tancar la transcendental victòria per la via ràpida. L'any vinent tornarà a haver-hi derbi local, però una categoria per sobre.

Llinars del Vallès, 0 – CV Viladecans, 3 (12-25, 19-25, 13-25). Amb l'ascens ja al sarró, el Volei Viladecans tampoc va baixar la guàrdia i va sumar la catorzena victòria consecutiva. L'equip està de dolç i res sembla poder provocar-li un maldecap aquesta temporada. El rival, un dels més fluixos de la fase d'ascens, no va tenir res a fer davant un conjunt ben compenetrat. Les viladecanenques van deixar clar des de bon inici que no es prenguin el duel com un mer tràmit. Només al segon set els visitants van posar un poc més en problemes a l'equip, que igualment se'n va portar el gat al'aigua i va tancar la victoria en només tres sets. En tota la fase d'ascens, el Volei Viladecans només ha perdut tres sets en dotze partits. Per això no és estrany que amb encara dues jornades per davant, l'equip ja fa dies que tingui els deures fets.