Resum de la jornada

Repassem els resultats del cap de setmana dels primers equips de les entitats esportives de la ciutat:

futbol

• Lliga El·lit catalana masculina

UD Viladecans, 2 - FC Santboià, 0. Somriures al Municipal perquè ha arribat la primera victòria on els de Viladecans guanyen amb dos gols de diferència i tornen a mostrar-se optimistes de cara a barraca. El partit va tenir color local des de l'inici, on l'equip jugava la major part del temps en camp rival i van arribar les primeres ocasions abans del minut deu. Després, quan s'arribava al vint, Edgar va treure a passejar la seva cama esquerra prodigiosa per batre als veïns de Sant Boi i posar el primer al marcador. En el segon temps, els visitants van arrencar amb una marxa més, conscients que havien de reaccionar, però just quan apretaven més, Garrido va sentenciar amb un segon gol que va aixecar a tota l'afició de l'estadi. Tercera victòria que els fa escalar fins la novena posició i els col·loca en una bona situació si segueixen sumant de tres en tres.

• Preferent Catalana femenina

UD Viladecans, 0 - Levante Las Planas, 2. L'equip era conscient que s'enfrontaven al favorit de la classificació però tot i així tenien una premisa clara: Donar-ho tot. Les noies, comandades per Lillo, van resistir tot el que van poder davant un conjunt que ha marcat 55 gols en només onze jornades. Però la guàrdia local no va poder resistir més enllà de la primera mitja hora, quan va arribar el primer tant de les visitants, tot i que així enfilaven camí de vestidors, amb un tímid 0-1 i amb tot per decidir al segon temps. Després del descans, a les de Sant Joan Despí només els hi va caldre quatre minuts per doblegar de nou a les rivals, que van rebre com un gerro d'aigua freda el gol, però que van aconseguir que ja no arribéssin més. Amb dos triomfs en dotze jornades, les de Viladecans són últimes, però tenen molt camí per millorar.

• Segona Catalana masculina

Sector Montserratina, 1 - Terlenka Barcelonista, 3. El Sector Montserratina trenca la seva bona ratxa de dues victòries consecutives, ensopegant a la Torre Roja, contra un dels rivals més forts de la categoria, el Terlenka Barcelonista. Els celestes no van fer una bona primera meitat, i van cometre alguna errada defensiva que els va costar força cara. A la mitja hora de joc, el davanter visitant Nicolás Junior, va anotar el 0 a 1 en el marcador. Els homes d'Ivan González, no van aixecar el vol durant la segona meitat i als 20 minuts de la segona meitat van encaixar el segon obra del mateix Nicolás Junior. Els millors moments dels locals, es van veure quasi al final el matx, i Adrián López, va reduir diferències per posar l'1 a 2 al marcador quan encara quedaven 10 minuts de joc. Semblava que els de Viladecans podrien aconseguir l'empat de forma agònica, però el Terlenka va despertar del somni als celestes amb un gol de Ismael Cabello quan quedaven dos minuts per acabar el partit. El Sector Montserratina segueix fora del pou de la classificació i és quinzè amb 12 punts.

• Segona Catalana femenina

Sector Montserratina, 0 - Martorell, 2. Després d'una ratxa regular amb un empat, una derrota i un triomf, les noies del Sector tornen a caure i a veure com poc a poc es distancien de les posicions altes de la taula. De fet, el Martorell era un rival directe que estava per darrera d'elles, però gràcies al triomf de diumenge, les visitants ara miren pel retrovisor a les de Viladecans.

• Quarta Catalana masculina

Athletic Viladecans, 2 - Casablanca, 3. Pas en fals dels de Viladecans per continuar sumant ja que, davant d'un rival teòricament inferior - així ho marca la classificació, - no van poder guanyar i escalar posicions. El partit va ser estrany, ja que els aficionats i aficionades van haver d'esperar-se fins a l'últim sospir del primer temps perquè els seus anotéssin el primer. Després del descans, els de Sant Boi van renovar forces i abans del minut 60 ja havien remuntat i posat l'1-2 al marcador. Al 70, Aaron va igualar forces amb el 2-2, però els de Casablanca no es van conformar amb l'empat i deu minuts abans del xiulet final van deixar sense botí als de casa, que es col·loquen cinquens.

AD Rayo Viladecans, 2 - Vista Alegre, 2. Bon punt aconseguit amb molt de sacrifici i esforç pels nois del Rayo, que sumen després de la derrota anterior. El partit, però, no va començar gaire bé pels seus interessos, ja que un penal en contra va condemnar aviat als locals i encara va anar pitjor quan després del quart d'hora van anotar el segon. Lluny de rendir-se, el Rayo va continuar lluitant amb forces fins que els bons mèrits van acabar derrivant la porta dels de Castelldefels. Al minut 70, Carlos va donar esperança als seus amb el primer del Rayo, i tot i que la gesta era complicada, al 88 Marcos David va igualar pels locals, que van celebrar com un triomf un punt molt valuós que els arrenca de l'última plaça de la taula.

Futbol sala

• Primera catalana masculina

Athletic Torre-roja, 2 - CFS Odena, 6. Curiosa jornada de futbol sala, on els dos primers classificats, el Barri Riera i l'Athletic Torre-roja van perdre els seus partits i deixen les seves posicions a dos equips nous, la Penya Esplugues i el Pla Llobregat. Però en el que té a veure amb la cita dels de Viladecans, la primera derrota de la temporada va ser dolorosa i inesperada, ja que va ser contra un rival teòricament inferior però que va assaltar Podium amb totes les de la llei. Els de casa es van avançar primer, però els visitants, abans del descans, ja anaven guanyant per 1-3. L'equip és capaç de tot, però una dolenta segona meitat els va condemnar i el poc encert de cara a porteria va fer que els d'Òdena suméssin més al seu compte fins deixar el 2-6 definitu. La setmana vinent toca el clàssic contra el Barri Riera amb tot per decidir.

bàsquet

• Lliga Femenina 2 nacional

Basket Almeda, 59 - Unilever Viladecans, 41: El Basket Almeda va donar la sorpresa i es va imposar davant un Unilever Viladecans que no va tenir el seu millor dia. Les locals van dominar el joc de principi a fi i van impedir que les viladecanenques es poguéssin endur la victòria de Cornellà del Llobregat. Per les locals va brillar un nom propi per sobre de totes, Belén Armengol, que es va convertir en un autèntic malson per les jugadores visitants. Les blaves van perdre tots els quarts, i no van mostrar senyals de poder capgirar el partit. De les viladecanenques, cal destacar l'actuació individual de Judit Lamolla amb 10 punts.

Vilabàsquet, 51 - Bàsquet Viladecans, 68. El derbi viladecanenc es va tenyir de verd. El CB Viladecans va assaltar l'Atrium i es va imposar per 17 punts sobre el seu rival ciutadà. Els homes de Joan Antoni Leon, que anaven darrera dels locals en la classificació, van portar les regnes del partit de principi a fi, i al finalitzar primer quart ja manaven en el marcador per 8 punts de diferència. Un avantatge que s'incrementaria durant la segona meitat. El Vilabàsquet no va poder reaccionar davant la piconadora visitant, i va encaixar un parcial de 7 a 15 al tercer quart . Els blaus van intentar rentar-li la cara al marcador emportant-se un últim quart que no seria suficient per remuntar. Amb aquesta victòria, el CB Viladecans guanya el seu quart partit i és setè en la classificació, el Vilabasquet, per la seva part, segueix per sobre amb 5 victòries i la tercera posició.

volei

• Segona catalana masculina

Vall d'Hebron, 3 - CV Viladecans, 1. Duel decisiu pel liderat de la 2 divisió Sènior, en un partit que enfrontava els dos primers classificats. El CV Viladecans va puntxar per 3 a 1 al Passeig de la Vall d'Hebrón contra el seu perseguidor en la taula. Els viladecanencs encara no havien perdut cap partit, i amb aquesta derrota, veuen com es trenca la seva imbatibilitat. Els vermells segueixen líders amb una victòria més que el Vall d'Hebrón.

• Tercera catalana femenina

CV Viladecans, 1 - Sagrat Cor Sarrià, 3. Per primera vegada en tota la lliga, les de viladecans van començar amb bon peu i van aconseguir posar-se per davant al partit guanyant el primer set per un ajustat 25-23. Una nota més que positiva pels ànims de les locals, que veien com tenien més a prop el primer triomf de la temporada. De fet, van batallar molt al segon i tercer periode, però les visitants van capgirar el marcador, tot i que les del Baix en els dos parcials van superar els 20 punts. Ja en el quart, les de Barcelona van posar la directa i van deixar sense opcions a unes noies que necessiten un miracle per poder salvar-se.

Màgic Volei, 3 - CV AVAP Girona, 0. Aquestes noies fan fàcil el que és difícil. Començada la segona volta, les del Baix no entenen de relaxació i continuen al més alt de la classificació, tot i que les Corts les segueixen d'aprop. En aquest matx, les liles no van donar opcions a les de Girona i van guanyar per la via ràpida, demostrant que volen continuar escalant categories.