S’inaugura el Ciència Lab, un centre de recursos per a la creació i l’experimentació

Viladecans ja té un espai on la ciutadania té l'oportunitat d'utilitzar les últimes tècniques i metodologies en processos d'aprenentatge científic, la impressió 3D, la realitat virtual o la intel·ligència artificial. L'espai s'ha inaugurat aquest dimecres, 2 d'octubre, i ha comptat amb la presència de l'alcalde Carles Ruiz i la directora general d'Innovació, Digitalització i Currículum de la Generalitat, Mercè Andreu Rosés.

L’espai Ciència Lab, situat als baixos d'un edifici a la plaça de la Constitució, està centrat principalment en continguts STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) posats a disposició de la ciutadania en general i, en especial, per a l'alumnat i professorat dels centres educatius, per tenir l'oportunitat d'experimentar amb eines i recursos dels quals no disposen a escoles o instituts. El nou equipament segueix la missió estratègica de ciutat d'aconseguir l'abandonament escolar zero al 2030.

El Ciència Lab anirà consolidant una programació d’activitats al voltant de tres espais, que sumen 150 metres quadrats: una sala de màquines, una smart classroom (aula intel·ligent) i un laboratori. A l’espai de maquinària, hi ha vuit impressores 3D Unicubic Kobra 3 pro, dues impressores 3D de resina Unicubic Photon Mono M5 i Photon M3 Max, dues impressores de ceràmica i argila Tronxy Moor 2, una talladora làser AEON MIRA7, una fresadora High Z S-1000T i una enviniladora Silhouette.

A l’smart classroom, hi ha un estudi de gravació audiovisual amb dues càmeres 4K, una taula de so, una taula d'edició, un kit d'il·luminació, un espai per fer cromes i quinze ulleres de RV Meta Quest 3. El Laboratori disposa de sis microscopis, nevera i microones. Els tres espais comparteixen un equip de so amb tres micròfons sense fils i dos monitors interactius de 75 polsades amb ordinador integrat.