La innovació organitzativa de l'Ajuntament, exemple de bona pràctica per a la xarxa España Creativa

El passat dissabte 25 de març es va celebrar a Segòvia la 11a edició de la Red de Ciudades y Territorios Creativos de España (RECITCREA), una associació que entén la creativitat i la innovació com a base per reposicionar ciutats i territoris.

Viladecans és una de les 27 ciutats que forma part d'aquesta xarxa i en aquesta ocasió va participar a la trobada com a bona pràctica inspiradora amb el projecte d'innovació organitzativa 'Aire'. Des del maig del 2022 l'Ajuntament ha apostat per la comunicació interna i la transmissió de cultura corporativa, una nova manera de treballar l'objectiu final de la qual no és altre que oferir un millor servei a la ciutadania. Darrere d''Aire' hi ha una visió: ser una administració innovadora i proactiva, orientada a la ciutadania, i també uns valors (l'ètica, la transparència, la sostenibilitat, la innovació i la cohesió) que es fomenten a partir de noves iniciatives i nous canals de comunicació. Tot plegat amb l'objectiu de donar un millor servei a la ciutadania.

A part del projecte viladecanenc també es van presentar les experiències de Segòvia (sostenibilitat turística), RECITCREA (turisme de talent), Montilla (rutes enoturístiques), Còrdova (innovació cultural) i Medina de Rioseco (innovació territorial i repte demogràfic).

A més a la trobada es va fer balanç de les activitats del 2022 i es van presentar els reptes i nous projectes per afrontar aquest 2023.