Una aportació de sorra a la platja de la Pineda en limita l’ús ciutadà durant dues setmanes

Tots els serveis es mantenen

La recuperació de la platja dels efectes dels darrers temporals sobre la sorra, que han afectat més que mai a l'arenal de la Pineda, comportaran a partir del dimecres 10 de juliol un treballs d’aportació i distribució de sorra que restringiran l’accés ciutadà a part del litoral al llarg de dues setmanes.   

Les feines les realitza el Ministeri per a la Transició Ecològica i es desenvoupen en més de la meitat del tram de platja amb serveis: més de 400 metres de front litoral des de la guingueta-bar en direcció al Prat. Els dies 11 i 12 de juliol també hi haurà un espai restringit a la platja de la Murtra, a tocar de l'espigó, pels treballs de muntatge de la maquinària de treball.

Un vaixell portarà 30.000 metres cúbics de sorra dragats a la bocana de Port Ginesta, a Sitges. A través d’un tub, la sorra es trasllada des de la draga a la platja, on diverses màquines la reparteixen per recuperar el bon estat i l’amplitud del sorral. L'accés a l'espai d'actuació quedarà restringut i, a més, estarà prohibit banyar-se al mar davant dels espais tancats pels treballs.

Les feines, que es fan per trams per generar la menor molestia possible a les persones usuàries, comencen a tocar de la guingueta bar i aniran avançant en direcció al Prat. És previst que l'acció clogui el 28 de juliol, sempre que unes condicions adverses de la mar no ho endarrereixin.

Els serveis públics –com el lloc de socors, els lavabos o la guingueta-bar– no patiran afectacions. El personal de salvament i socorrisme adaptarà la seva tasca als trams que restin oberts en cada moment.

estat de la platja al maig

Un 24 % de superfície perduda en l’últim any

És la primera vegada que el Ministeri per a la Transició Ecològica aporta sorra a la platja de Viladecans. Aquesta acció ja s’ha anat fent en altres municipis metropolitans per restaurar l’estat dels arenals davant l’impacte dels temporals, cada vegada més intensos, freqüents i llargs com a resultat del canvi climàtic i de les modificacions humanes de la línia de la costa.  

L’actuació és una reivindicació de l’Ajuntament, en ser una de les platges amb serveis i de més ús públic, tot i que també s’ha demanat conjuntament amb altres municicipis i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) trobar una solució permanent al problema de la regressió del litoral metropolità amb un pla d’estabilització. Segons un estudi presentat per l’AMB al juny, les platges vigilades de Viladecans han perdut només en l'últim any un 24 % de la seva superfície. Això se suma a les pèrdues d’any anteriors, que l'Ajuntament calculava en un terç en l'última dècada. 

Etiquetes