Segona cita olímpica per a Sergio Garrote i Joel Plata

Després d'estrenar-se a Tòquio 2021

Sergio Garrote buscarà ampliar el palmarès que va obrir l'any 2021 a Tòquio en els Paralímpics amb dues medalles: or en la contrarellotge i bronze en la prova en ruta. En la història olímpica local hi ha altres dues medalles: els bronzes dels marxadors Valentí Massana (en 1996) i María Vasco (l'any 2000). Garrote, vigent campió mundial, arriba en forma a l'esdeveniment esportiu després del seu triomf en les dues últimes proves de la Copa del Món, al maig. El ciclista es promet a si mateix arribar a la seva millor versió, ja que “els JJOO són el cim de molta feina dia a dia i durant anys”, va reconèixer en l'acte de presentació de l'equip paralímpic en el CAR Sant Cugat, satisfet de tenir l'oportunitat de competir en un circuit “molt exigent”.

Per part seva, Joel Plata participarà en la competició per equips amb Espanya, que busca estar entre els vuit millors per a aspirar a la seva primera final olímpica. El viladecanenc ha de ser un dels puntals de la selecció, que va ser cinquena en l'Europeu a la primavera. Al juny, el gimnasta es va erigir subcampió d'Espanya i ha realitzat un bon any internacional, amb podis en la Copa del Món i posició de finalista en l'Europeu.

Així, ha mostrat una magnífica recuperació del greu accident de trànsit que li va apartar de la competició durant gran part de 2023: “Vaig haver de deixar de pensar en la gimnàstica per a pensar en la vida, però ara torno a ser el Joel d'abans gràcies al treball i els professionals que m'envolten”, assegurava el gimnasta fa uns dies en la presentació del documental ‘Darrere de la medalla’, on l'olímpic ha tingut l'oportunitat de compartir els seus processos de superació professional i personal. En la seva primera participació olímpica en 2021, Plata es va quedar a una plaça d'entrar en la final individual del concurs complet, sent dotzè amb el combinat espanyol.

Les competicions es podran seguir des de Can Xic

La seva evolució, la podrem seguir des de Viladecans. Al Centre de Recursos per a Joves Can Xic, s'habilitarà una projecció on es podran seguir en directe les competicions de Plata i Garrote. En concret, està previst que es pugui seguir la final de gimnàstica artística dilluns 29 de juliol, a partir de les 17.30 hores i al setembre serà el torn del ciclisme adaptat: dimecres 4 la contrarellotge, dijous la prova en línia i dissabte 7 el relleu per equips.