Més de 48.000 persones podran votar a les eleccions municipals del 24 de maig

El 24 de maig tindran lloc les Eleccions Municipals per escollir els 25 regidors que integraran el Consistori Municipal a partir del proper 13 de juny. El procés compta amb el major nombre de persones cridades a votar (48.580) i de meses electorals (73) en uns comicis locals. En total, hi haurà 14 col·legis electorals, els mateixos que en les Eleccions Europees de 2014 -encara que en aquesta ocasió el local ubicat al Casal de Barri Montserratina es va traslladar per les obres del mateix-.

L'Oficina del Cens Electoral està fent arribar una targeta censal a cada elector amb informació sobre el col·legi i mesa on ha de votar el 24 de maig. Aquesta informació també es pot consultar de manera presencial, a l'oficina d'atenció ciutadana Viladecans Informació (plaça d'Europa, 7) o online, a la seu electrònica o per mòbil, en http://guia.viladecans.cat

L'horari de votació, com és habitual, serà de 9 del matí a 8 del vespre. Per poder votar a Viladecans és imprescindible ser major d'edat i residir a la ciutat des d'abans del 30 de desembre de 2014, quan es va establir el Cens Electoral per a aquests comicis.

Si la residència a Viladecans és posterior a aquesta data, l'elector haurà d'exercir el seu dret al municipi on residia abans. Per votar és imprescindible presentar un d'aquests tres documents d'identificació: Document Nacional d'Identitat, carnet de conduir o passaport.

Vot per correu

Els electors que prevegin que el dia de la votació no seran a la ciutat per exercir el dret a vot, o que no puguin acudir de forma presencial al col·legi, poden emetre el Vot per Correu. Es pot sol·licitar fins al 14 de maig a qualsevol oficina de Correus, on s'ha de lliurar el sobre amb el vot entre el 4 i el 20 de maig.

Meses electorals compostes per 219 viladecanencs

La ciutadania no només serà protagonista del procés electoral amb el seu vot, sinó també del seu desenvolupament en si mateix, ja que 219 persones han estat convocades per a ser membres de les meses electorals i altres 438 com a suplents. La seva participació s'ha fet per sorteig entre les persones de 18 a 70 anys que formen part del cens d'aquesta taula i saben llegir i escriure -encara que el president o presidenta de la mesa s'escull només entre les que tenen titulació mínima de Batxiller o FP2-. El sorteig es va realitzar a finals d'abril i a cada persona li ha estat notificada aquesta condició abans del 6 de maig.

A més, per ocupar els llocs de representants de l'administració (que s'encarreguen de la transmissió de les dades de participació i resultats de la jornada), la voluntat del govern municipal és ocupar el màxim de places possible amb persones en situació d'atur, ja que aquest treball comporta una compensació econòmica.

Suport a persones amb problemes de mobilitat

Els col·legis electorals són plenament accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda, ja que no tenen barreres arquitectòniques. No obstant això, si aquestes persones tenen alguna malaltia o limitació de mobilitat que els dificulti desplaçar-se a dipositar el seu vot, poden sol·licitar el servei de suport amb ambulància i / o cadira de rodes.

Per facilitar el servei és millor fer la sol·licitud al més aviat possible als telèfons 93 637 39 01 (Creu Roja) o 092 (Policia Local). També es podrà sol·licitar el mateix dia de les eleccions al telèfon 687 43 79 04.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris