El Ple demana la millora del transport públic als municipis del Delta

El Ple Municipal de febrer va començar amb la presa de possessió de María José Iris Ruiz com a nova regidora de Ciutadans. El debat va arribar tot just després amb 10 mocions algunes d'elles conjuntes i aprovades per unanimitat com la referent a la millora del transport públic als municipis de la plana del Delta. També sobre aquest àmbit va prosperar una moció per demanar a la Generalitat que agilitzi les obres de la B-204 per construir el carril bici a la platja, aprofitant que està tallada per les obres del pont.

Més discussió i una intervenció ciutadana va arribar amb la moció d'ERC sobre la retirada de la modificació puntual del Pla General Metropolità al Polígon Industrial Centre que no va aconseguir prosperar. L'equip de Govern va aprofitar per anunciar una ampliació del període d'al·legacions i l'ús de plataformes especials per informar, debatre i elaborar el projecte. 

L'educació també va tenir moció pròpia i aprovada per unanimitat per sol·licitar la construcció de dos Instituts-Escoles a Viladecans amb l'objectiu de generar un mapa educatiu estable. També el reconeixement del deute amb les comunitats de propietaris de la ciutat afectades per la denegació d'expedients de rehabilitació per part de la Generalitat va posar d'acord els diferents grups polítics. 

Pel que fa a la resta de mocions, sí que van prosperar la de Ciutadans pel control del seguiment i execució de les mocions i propostes del Ple, les de Viladecans Sí Se Puede per recuperar les urgències pediàtriques els caps de setmana i per condemnar la decisió del Tribunal Suprem d'anul·lar la sentència exculpatòria de l'audiència pels fets del 15 de juliol de 2011 al Parlament i la de Guanyem per uns parcs infantils accessibles. Menys sort va tenir la moció de Viladecans Sí Se Puede per sumar-se a la Llei 25 del Congrés dels Diputats que no va aconseguir el suport suficient. 

D'altra banda, en aquest Ple de febrer Viladecans es va adherir a la declaració de Sant Sadurní d'Anoia per renovar el compromís local pel desenvolupament sostenible i la lluita contra el canvi climàtic al 2030 i l'actualització del projecte educatiu i les normes d'organització de la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals. 

Opinions polítiques del Ple Municipal

Opinions polítiques del ple municipal de febrer 2016

Els regidors expressen les seves opinions sobre les 10 mocions aprovades al Ple de febrer.