El Ple torna al setembre amb canvis en la seva composició

El Ple Municipal de setembre va començar amb la presa de possessió de Maria Ávila com a regidora del PSC i el pas de Suno Navarro del grup municipal de C's a regidor no adscrit.

Els punts de l'ordre del dia també van incloure l'aprovació de l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrat de Viladecans i l'aportació econòmica a la Fundació Utopia Joan García-Nieto per la realització d'un documental de memòria històrica del Baix Llobregat. A més, en aquesta sessió es va realitzar la declaració institucional de les ciutats defensores dels drets humans 2016.

En el torn de control i fiscalització plenària, els grups de l'oposició van presentar sis mocions. D'aquestes van prosperar-ne cinc i les presentades per ERC sobre transparència i bon govern i per VSP per exigir el final de les altes mèdiques injustificades de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i reivindicar el dret de les persones a emmalaltir amb dignitat ho van fer amb el suport de tots els grups municipals i regidors no adscrits. També van tirar endavant les mocions de C's per a la creació d'una oficina municipal del voluntariat, la de Viladecans Sí Se Puede per declarar Viladecans municipi sense 'Glifosato' i la de Guanyem per a la rebaixa de l'IVA en productes d'higiene femenina i en bolquers.

D'altra banda, la moció de C's per la millora de les condicions laborals en matèria de seguretat de la Policia Local no va aconseguir prosperar.

Opinions polítiques del Ple Municipal de setembre

Opinions polítiques del Ple Municipal de setembre

Com cada mes, us fem un resum de les opinions i reflexions dels portaveus dels diferents grups polítics que formen el Ple Municipal.