Emprendre? Aquí tens serveis de suport!

Serveis d'Empresa i Emprenedoria
  • Vols emprendre?

​​Doncs, estàs en el lloc adequat.

Segurament tens una idea de negoci i alguns dubtes sobre com dur-la a terme del tipus: Com donar-me a conèixer? Quins permisos haig de tramitar? Quan haig de donar-me d'alta com a autònom? Què implica ser autònom? Hi ha ajudes per a emprendre?, etc.
 
Més important que la pròpia idea, perquè ningú tornarà a inventar la roda, és el COM la duràs a terme perquè aquesta es converteixi en un negoci. Per a això necessites informació que t'ajudi a prendre decisions, a reduir riscos i també informació per a beneficiar-te dels recursos que les diferents administracions posen a la teva disposició per a donar-te suport.
 
Quin tipus de riscos pots trobar-te per falta d'informació? Aquí tens alguns exemples:
  • Avançar-te a prendre decisions que produeixen despeses abans de tenir la informació adequada: 
Formalitzar un contracte de lloguer d'un local i pagar la fiança, els costos de el  gestor immobiliari i el mes en curs i després assabentar-te que aquesta activitat no està permesa en el pla urbanístic de l'ajuntament. Un risc evitable si abans has demanat informació a l'oficina de la VAE per a verificar que aquesta activitat es podria dur a terme en aquest local.
  • Desconèixer els avantatges que la normativa vigent t'atorga:
Donar-te d'alta com a autònom perquè et va sorgir una oportunitat de començar pel teu compte impartint un taller en una associació, empresa o acadèmia. Segons l'article 17.2.c) i el 101.3 de la Llei 35/2006 quan es tracta d'una activitat esporàdica (no habitual) com per exemple cursos, conferències, tallers,... aquests poden qualificar-se com a rendiments de treball i per tant NO és necessari donar-se d'alta en l'Agència Tributària i en el Règim  de Treballadors Autònoms de la Seguretat  Social.  Si desconeixes aquesta informació i que per ser nou autònom tens dret a una bonificació del 80% de la quota, durant el primer any, podria ocórrer que et donessis d'alta com a autònom per a aquest taller i després de baixa, perquè no tens previst impartir cap altre taller. Si després volguessis tornar a donar-te d'alta com a autònom, perquè creus que aquests tallers ja seran recurrents, hauries perdut el dret a la bonificació perquè ja no se't consideraria nou autònom si no han passat més de tres anys des que et vas donar d'alta quan vas gaudir d'aquesta bonificació. Un risc evitable doncs al no saber-ho, ara estaries pagant una quota de cotització a la seguretat social de 284 € al mes, en lloc de 60€ al mes.
  • Perdre una font de finançament vital per a la posada en marxa del teu projecte com… 
Si has generat una prestació per desocupació, tens dret a sol·licitar la capitalització de l'atur (que te l'avancin per a fer una inversió o pagar les quotes d'autònoms) o sol·licitar la compatibilització del mateix (és a dir, continuar percebent la prestació per desocupació mentre inicies una activitat per compte propi, durant un temps determinat). Si desconeixes el procediment et podrias trobar que ja no pots sol·licitar la capitalització, i per consegüent els diners que esperaves obtenir per a posar-te en marxa, perquè et vas donar d'alta en hisenda i la seguretat social abans de sol·licitar-lo, o bé se't va passar el termini per a sol·licitar la compatibilització. Un risc evitable si fas el tràmit segons el procediment previst.
 
Com veus, tenir informació té molts avantatges, perquè t'ajuda a prendre les millors decisions per al teu projecte.
  • Què cal tenir en compte per a emprendre?
Treure un projecte endavant i ser un emprenedor d'èxit implica tenir una visió conjunta del teu model de negoci, sabent una mica de tot i molt d'allò que vulguis oferir. 
 
En tot cas necessitaràs:
  • Definir la teva proposta de valor, és a dir què vols oferir i quina necessitat estàs resolent.
  • Conèixer quines xarxes socials són les millors per a donar-te a conèixer i com funcionen establint una estratègia de màrqueting digital per a arribar al teu client.
  • Saber elaborar un pressupost i estableixes quina facturació necessitessis per a aconseguir el teu punt d'equilibri (aquest punt en el qual has cobert costos i comences a generar beneficis)
  • Estar al corrent de les fonts de finançament a les quals podries recórrer, depenent de la fase en la qual estiguis en el teu negoci.
Semblen moltes coses i ho són, no t'enganyarem, si no tothom emprendria. Però, si tens ajuda, serà més fàcil.
  • Què t'oferim des de l'Ajuntament de Viladecans per a emprendre?
El Servei d'Empresa i Innovació posa a la teva disposició: 
Hi ha molt més, però no et volem aclaparar  .
 
I  tot això de la mà d'un equip professional, amb voluntat d'ajudar-te a resoldre els dubtes que tinguis sobre el teu projecte d'emprenedoria i els tràmits que hauries de realitzar.
  • Vols saber més?
 Demana una cita en l'oficina de Viladecans Atenció als Empreses (VAE) i explica'ns la teva idea de negoci o, si ja la tens en marxa, digues-nos que necessites per si podem ajudar-te.