Viladecans contra el Càncer aporta 20.000 € a la investigació per la COVID

La ciutat de Viladecans s'ha omplert de solidaritat per donar resposta a la COVID-19. En l'acte celebrat a la Torre del Baró, l'Associació de Viladecans contra el Càncer ha lliurat a Idibell, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, un xec de 20.000 euros per explorar les particularitats que té la COVID en els cossos de les persones.

El lliurament ha tingut la presència de l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, la regidora del districte I Rosa Cañisà, la presidenta de l'Associació de Viladecans contra el Càncer, Maria Gato, el director d'IDIBELL, Gabriel Capellà, altres membres de la Junta de l'Associació de Viladecans contra el Càncer i entitats de la ciutat.

La benvinguda va ser a càrrec de Maria Gato, que va fer palesa de la importància de l'ajuda ciutadana a l'hora de recaptar per causes de salut: "Amb les ganes que hem posat tots i totes hem aconseguit una petita ajuda que volem entregar-vos amb tota la il·lusió del món". En aquest context, va expressar que creia que eren uns diners "molt ben invertits". També va explicar que: "S'ha obtingut una quantitat no tan gran com la de l'any passat, però tenint en compte les circumstàncies, està força bé".

 

El director d'Idibell, Gabriel Capellà, va fer referència a la rellevància d'estar arrelat al territori de Viladecans: "Ens agrada estar arrelats al nostre territori, que té unes característiques pròpies. I després, donar resposta a unes necessitats que té la població". En aquest sentit, Capellà va ressaltar el poder que ha tingut la ciutadania: "Vosaltres en aquest moment heu donat resposta a una emergència: sortir d'una nova malaltia que ens ha canviat les vides, com és la COVID-19".

Per altra banda, Capellà ha dit que la investigació es recolzarà a través de la medicina personalitzada: "Posem els diners en entendre que hi ha en la nostra herència que faci que reaccionem d'una manera o d'una altra. Quan aquest virus ens pot fer mal, poder posar totes les eines des del principi com més aviat millor per incrementar les nostres possibilitats de sobreviure". També va tenir paraules cap al seu equip de treball: "Al darrere meu hi ha 1500 persones que treballen en dos hospitals: un Centre Monogràfic de Càncer i un Hospital Universitari, que estan focalitzats en donar resposta als problemes de salut".

Finalment, l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va treure pit del sistema de salut i de recerca al país: "Només agrair-vos de tot cor la feina que feu, s'ha demostrat la importància del sistema de salut i recerca". A més, va afegir: "Vull encoratjar als ciutadans i ciutadanes perquè en la mesura de les nostres possibilitats continuem ajudant amb aquests donatius. És clau veure com la gent respon i es mobilitza per aquestes causes".

Durant l’acte, l'Associació de Viladecans contra el Càncer ha volgut donar les gràcies a tot el conjunt d'Associacions de Viladecans que han aportat el seu granet de sorra d'àmbits diferents com: veïns, gent gran, esports, cultura, empresa o comerç.