La Viladecans d'avui demostra a l’Smart City Congress que té futur

L’Ajuntament ha presentat algunes iniciatives

Viladecans ha tornat a formar part, un any més, de l'Smart City Expo World Congres 2022, una cita que s'ha celebrat entre els dies 15 i 17 de novembre a la Fira de Barcelona i que esdevé un principals esdeveniments internacionals del sector de les ciutats intel·ligents i un punt de trobada d'experts i líders en innovació mundial. Des de 2011, any en el qual va néixer aquesta fira, la nostra ciutat no ha faltat mai a la cita.

Acte Smart City

Proyectos diferenciados y diferenciales

Esta constancia de no fallar nunca a la Smart City demuestra el compromiso de la ciudad en aspectos tan importantes como la innovación, la sostenibilidad y la tecnología. En ediciones pasadas, Viladecans ha expuesto en este mismo acontecimiento propuestas como la apuesta por la transformación digital a nivel interno o también el proyecto Vilawatt.

En esta edición de 2022, el Ayuntamiento ha presentado en diferentes espacios del Smart City diferentes iniciativas innovadoras. El primer día tuvo lugar la conferencia "City Networks Bringing Spanish Mayors Together", en la cual alcaldes y alcaldesas de cinco ciudades españolas, entre las cuales estaba el alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, compartieron proyectos para mejorar la prestación de los servicios a la ciudadanía.

Aparte, el alcalde también estuvo presente el jueves 17, cuando presentó 'The Future of work has already started', una conferencia donde se explica el MIA, el modelo de innovación municipal que tiene como objetivo crear cultura innovadora dentro de la organización. A su vez, se explica cómo Viladecans está aposando, por un lado, por la innovación interna y, por otro, externamente a través de un modelo de innovación empresarial y ocupacional.

Joana Sánchez Smart City

Iniciatives sobre transformació digital o optimització de feina

En aquesta línia, el dimarts també es van exposar dues iniciatives més. Una anomenada "Digitalent", que permet personalitzar la formació de la plantilla municipal després de detectar les necessitats digitals de l'organització, i una altra, "El Govern de les dades" que parteix de camps originals del padró d’habitants per generar noves variables que faciliten la creació d’indicadors demogràfics.

El dimecres i dijous, a l'stand de la Diputació de Barcelona també es van presentar dos projectes. Un anomenat INNODELTA, introduiït per la tinenta d’alcalde d’Empreses i Innovació, Joana Sánchez per potenciar la capacitat innovadora de les persones emprenedores i millorar la competitivitat del teixit empresarial i la Plataforma Smart City, que té per objectiu obtenir una visió unificada del consum energètic de la ciutat. Amb totes aquestes iniciatives, Viladecans demostra que treballa en diverses línies d'actuació per assolir diferents objectius i optimitzar la feina en diferents àrees.